ВАКС призначив засідання у справі голови райсуду Кіровоградської області

Читать на русском
Антикорупційний суд призначив засідання у справі очільника одного з районних судів Кіровоградської області та двох помічниць суддів.

Вищий антикорупційний суд призначив на 2 лютого підготовче засідання за обвинуваченням голови Олександрівського районного суду Кіровоградської області Павла Івченка та двох помічниць суддів Світлани Муравйової та Олени Долі у зловживанні впливом.

Таке рішення 18 січня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Засідання призначили на 08:00 2 лютого. Справу розглядає колегія суддів у складі: головуючий Тимур Хамзін, судді Сергій Мойсак і Віра Михайленко.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру у зловживанні впливом голові Олександрівського райсуду Кіровоградської області Павлу Івченку, помічницям судді Кіровського райсуду Кропивницького Світлані Муравйовій та Олені Долі.

За версією слідства, суддя вимагав від громадянина грошові кошти за вплив на ухвалення рішення іншим суддею одного з районних судів Кропивницького щодо не притягнення особи до адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння. З метою реалізації умислу та впливу на суддю, який мав розглядати справу про адміністративне порушення, Івченко залучив до вчинення злочину помічників суддів.

Як відомо, ВАКС обрав Івченку запобіжний захід у вигляді 148 860 грн застави. Також на нього поклали такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися з Кіровоградської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування із свідками, а також з іншими підозрюваними у кримінальному провадженні та здати на зберігання закордонні паспорти.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: