Справа судді з Прикарпаття: адвокат пішов на угоду, її затвердив суд

Читать на русском
Антикорупційний суд затвердив угоду зі слідством, на яку пішов адвокат, підозрюваний у справі про хабар служителю Феміди.

Вищий антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості, затвердженої з адвокатом Іваном Козаком, якого НАБУ і САП підозрювали у посередництві в передачі неправомірної вигоди судді Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області Володимиру П'ятковському.

Таке рішення 3 березня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Затвердити угоду про визнання винуватості. (Івана Козака – ред.) визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368 КК України. Призначити узгоджене сторонами угоди про визнання винуватості покарання за ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368 КК України у виді позбавлення волі строком на 5 років з позбавленням права займатися адвокатською діяльністю строком на 2 роки без конфіскації майна», – йдеться в рішенні.

Водночас антикорупційний суд звільнив обвинуваченого від відбуття основного покарання з випробовуванням, встановивши йому іспитовий строк тривалістю 3 роки. Також на адвоката поклали такі обов'язки: періодично з'являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання; не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Вирок може бути оскаржено до Апеляційної палати ВАКС протягом 30 днів.

Нагадаємо, ВАКС обрав судді Коломийського міськрайонного суду П'ятковському запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 744 300 грн. Його пособнику-адвокату – 198 480 грн застави. На обох поклали низку обов'язків.

Нагадаємо, під час ході досудового слідства встановлено, що суддя за пособництва адвоката одержав від громадянина 1200 доларів неправомірної вигоди за не притягнення до відповідальності за адміністративне правопорушення, передбачене ст. 130 КУпАП.

Підозра підписана заступником генерального прокурора - керівником САП. 30 вересня 2022 року за його дорученням прокурором та детективами НАБУ указаним особам вручено повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України. Слідство у цій справі продовжене до 30 січня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: