Сили оборони вразили три пункти управління та склад ПММ окупантів – Генштаб

Читать на русском
Протягом доби українські воїни відбили нові атаки рф на сході і «накрили» кілька важливих позицій російської окупаційної армії.
Фото: Генштаб ЗСУ

Протягом доби українські воїни відбили нові атаки рф на сході і «накрили» кілька важливих позицій російської окупаційної армії.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу від 16 березня.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує штурмувати місто Бахмут.

«Наші захисники відбили атаки противника в районах Оріхово-Василівки, Бахмута, Івановського та Григорівки. Ворожі обстріли зазнали, зокрема, Васюківка, Желєзнянське, Григорівка, Новомаркове, Бахмут, Іванівське, Майорськ, Залізне та Нью-Йорк Донецької області», – заявили в Генштабі.

Російські танки: які бойові машини росія використовує проти УкраїниПро те, які танки росія використовує у війні проти України, в чому їхні плюси та мінуси – в матеріалі Слово і діло

На Куп'янському та Лиманському напрямках противник вів безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Гряниківка, Кремінна, Кузьмине, Верхньокам'яне та Спірне. Ворог обстріляв з артилерії райони населених пунктів Дворічна, Гряниківка та Крохмальне Харківської області, а також Невське та Білогорівка – Луганська.

На Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках росіяни здійснили безуспішні наступальні дії в районах Кам'янки, Авдіївки, Невельського та Мар'їнки. Противник продовжує підготовку до відновлення наступу на Вугледар.

За добу армія рф завдала 2 ракетних та 16 авіаційних ударів по території України, а також здійснила 25 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

Українські військові відповіли на це ударами по позиціям росіян. Так, авіація Сил оборони завдала 7 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів.

А ракетники та артилеристи вразили 3 пункти управління, 2 райони зосередження особового складу та військової техніки противника, 2 радіолокаційні станції, а також склад паливно-мастильних матеріалів ворога.

Скільки українців зараз довіряють ЗСУ: результати соцопитуванняЗбройні сили України мають найвищий рівень довіри серед соціальних інститутів нашої країни.

У Генштабі наголосили, що росія продовжує вивозити з України награбоване зерно.

«У місті Бердянськ Запорізької області, з акваторії морського порту, відзначено транспортування ворожими буксирами російської самохідної баржі, завантаженої пшеницею», - заявили представники ЗСУ.

Крім того, окупанти проводять примусову паспортизацію населення на тимчасово окупованих територіях. Так, у місті Токмак Запорізької області місцева «влада» разом із представниками російської ФСБ загрожує громадянам України, які відмовилися від отримання паспортів громадян російської федерації, вивозом їхніх дітей у східні регіони рф.

Нагадаємо, окупаційна армія минулої доби втратила більше тисячі військових, літак, 12 танків, 11 ББМ, 11 артилерійських систем, 13 безпілотників, РСЗВ, 3 засоби ППО.

Раніше в Інституті вивчення війни розповіли, чому загальний темп російських операцій в Україні знизився, порівняно з попередніми тижнями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: