Скільки ворожих ракет збила ППО з вересня до березня: у ЗСУ назвали цифру

Читать на русском
Росія втратила величезний стратегічний запас ракет з вересня до березня. ППО України збила сотні з них.

Українська ППО з вересня 2022 року – після початку масованих атак росіян по критичній інфраструктурі України – збила до 700 ворожих ракет. Рф під час цих атак втратила значний запас ракет.

Про це повідомив спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону 15 березня.

«Кинджали»: коли та скільки гіперзвукових ракет росія застосувала проти УкраїниСкільки і проти яких об'єктів в Україні росія використовувала дефіцитні гіперзвукові ракети Кинджал – на інфографіці.

«Росія витратила величезний стратегічний запас ракет саме ударами по критичній інфраструктурі. Ми маємо лише з 11 вересня до теперішнього часу – ми вже підраховували, було 650, а після 9 березня – близько 700 ракет уже збито протиповітряною обороною, не рахуючи дрони-камікадзе, їх теж понад 650 було збито. Це величезний потенціал, який треба відновлювати. Вони ті ракети виготовляли роками, а то й десятиліттями, тому ми говоримо про високоточні та далекобійні ракети. Не забуваємо ще про ракети Х-22, С-300 та інші керовані ракети, які ще має ворог. Але щодо цього озброєння, цілком справедливо, що вони їх з конвеєра роблять, не кажучи вже про «кинджали», – сказав він.

Ігнат також прокоментував велику кількість повітряних тривог за минулу добу. За його словами, частина з них пов'язана зі злетом бомбардувальників, решта – через інформацію про ракетну небезпеку.

Нагадаємо, 9 березня росія завдала найбільшого у 2023 році ракетного удару по Україні. У небі за ніч ППО знищила 34 з 48 ворожих крилатих ракет і чотири дрони-камікадзе Shahed, також було збито 8 керованих авіаційних ракет.

Особливість обстрілу полягала в тому, що рф використала відразу шість гіперзвукових ракет «Кинджал».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: