Естонія передасть ЗСУ снайперську зброю, біноклі та тепловізори

Читать на русском
Естонія направить Україні снайперські гвинтівки, оптичні приціли, біноклі, боєприпаси, патрульні катери та тепловізори.
ілюстративне фотоaktualno.km.ua

Уряд Естонії підтримав пропозицію міністра оборони Ханно Певкура щодо передачі Україні доповнення до пакету військової допомоги.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони Естонії.

Данія виділить Україні новий пакет військової допомоги: що до нього увійдеЗагальна вартість всього озброєння та засобів, які увійшли в новий пакет допомоги, складає 140 мільйонів доларів США.

«Вчора разом із нашими союзниками ми обговорювали поточний стан допомоги Україні у форматі Рамштайну, і зрозуміло, що зайвого часу для підтримки України брати нема звідки. Наша велика ініціатива спрямована на спільну закупівлю Європейським союзом одного мільйона артилерійських снарядів, але ми також маємо продовжувати з більш дрібними, цілеспрямованими пакетами допомоги. Звідси наше сьогоднішнє рішення направити цей пакет допомоги як продовження попереднього на оснащення спецпідрозділів та снайперів», – розповів Певкур.

Пакет допомоги Естонії включає напівавтоматичні гвинтівки, снайперські гвинтівки, оптичні приціли, біноклі, боєприпаси, індивідуальне та спеціальне спорядження, патрульні катери та тепловізори. Окрім того, передається медичне обладнання. Загальна вартість військової допомоги складає 494 300 євро.

Нагадаємо, у січні Естонія відправила Україні рекордний пакет військової допомоги, в якому віддала усі свої 155 мм гаубиці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: