Кириленко розповів, скільки цивільних залишається у Бахмуті

Читать на русском
У Бахмуті, попри важку ситуацію, лишаються близько 3 тисяч людей. Серед них є й діти. Люди категорично відмовляються від евакуації, повідомив очільник Донецької ОВА.

Запеклі бої навколо Бахмута не вщухають. Ситуація у місті складна. Попри це, там досі залишаються близько трьох тисяч жителів, у тому числі діти.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» сказав голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

За його словами, цивільні, які залишаються в Бахмуті, категорично відмовляються евакуюватися.

«У Бахмуті залишається близько 3 тисяч цивільних, зокрема 33 дитини», – повідомив він.

Туди прийшов «руський мир»: які міста України були повністю або частково зруйновані під час війниУ ході російської агресії в Україні практично повністю знищено близько десяти міст, ще стільки ж частково зруйновано.

Враховуючи складність ситуації, дітей евакуюють примусово – принаймні з одним з батьків, зазначив Кириленко.

«Евакуація охоплює не лише Бахмут, а й усю лінію фронту», – зауважив він.

Зазначимо, дітей із зон бойових дій вивозять у супроводі одного з батьків, особи, яка їх замінює, або іншого законного представника. При цьому батьки не зможуть відмовитись від примусового вивезення дітей.

«Не йдеться про відбирання дітей у батьків. Не йдеться про застосування фізичного примусу. Але юридична особливість примусової евакуації дітей полягає у тому, що принаймні один з батьків не має права відмовитись від евакуації й має супроводжувати дитину під час евакуації», – пояснила міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Евакуйованих дітей, вивозять до інших областей. Там їх розміщують у дошкільних закладах, інтернатах, санаторіях, Наприклад, дітей з Бахмута централізовано евакуюють у напрямку Закарпаття, якщо батьки не мають можливості тимчасово оселитися в інших регіонах.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України дозволив проводити примусову евакуацію дітей із зон активних бойових дій.

Також відомо, що з 13 лютого в'їзд до Бахмута обмежили для всіх цивільних, у тому числі волонтерів та журналістів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: