ЄС готує спільний план закупівель боєприпасів для України – ЗМІ

Читать на русском
Країни Євросоюзу планують наступного тижня підписати спільний план закупівель боєприпасів для України.
Слово і діло

Країни Євросоюзу планують підписати спільний план закупівель боєприпасів для України вже наступного тижня.

Про це повідомляється у матеріалі Bloomberg.

Зазначається, що головним каменем спотикання до прийняття рішення є питання чи можна проводити спільні закупівлі у європейських виробників, чи постачальниками можуть бути з країн-не членів ЄС. Нещодавно Олексій Резніков заявив, що Україна потребує велику кількість 155-мм снарядів і саме цю проблему намагатимуться вирішити країни члени ЄС у рамках закупівель.

«Очікується, що ЄС підпише спільний план закупівлі боєприпасів для України вже наступного тижня», – зазначають джерела ЗМІ.

Зустріч міністрів оборони ЄС: Резніков озвучив очікування щодо військової допомогиНа зустрічі глава Міноборони України обговорюватиме з міністрами оборони ЄС системи ППО, а також амуніцію та снаряди для ЗСУ.

Згідно з інформацією видання, держави-члени ЄС ще не вказали, скільки грошей вони готові виділити цього року і як ці кошти будуть структуровані. Деякі країни хочуть аби обов'язкове фінансування було пропорційне до розміру економіки кожного з членів блоку, а інші - щоб будь-які внески були добровільними.

Деякі країни вважають, що краще, аби потреби України задовольняли в межах проєкту закупівель, який незабаром стартує під керівництвом Європейського оборонного агентства. Інші члени ЄС стверджують - нагальні потреби нашої держави можна було б швидше задовольнити через Європейський фонд миру.

Як відомо, наразі в Євросоюзі налічується близько 15 виробників 155-мм снарядів, які розташовані в 11 державах. Також наразі немає точної оцінки того, наскільки галузь може збільшити потужності протягом наступних декількох місяців.

Нагадаємо, що Рада Європейського Союзу продовжила ще на півроку дію обмежувальних заходів проти 1473 осіб та 205 організацій з росії.

Раніше 25 лютого ЄС ухвалив десятий пакет санкцій проти росії.

Також посли країн Європейського Союзу погодили збільшення фінансування Європейського фонду миру, через який надається військова допомога Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: