ЄС посилить контроль над реекспортом підсанкційних товарів до рф – Bloomberg

Читать на русском
Країни, в яких спостерігається сплеск імпорту з ЄС передових технологій та інших товарів, закличуть посилити торговельний контроль, щоб ці товари не потрапляли до росії.
Укрінформ

Країни, в яких спостерігається сплеск імпорту з ЄС передових технологій та інших товарів, закличуть посилити торговельний контроль, щоб ці товари не потрапляли до росії.

Про це пише Bloomberg.

ЄС та його союзники дедалі більше зосереджуються на усуненні будь-яких лазівок і запобіганні обходу санкцій, запроваджених проти росії.

Відомо, що експорт передових напівпровідників, інтегральних схем та інших технологій з ЄС та країн «Великої сімки» до країни-терориста значно скоротився. Та постачання до таких країн, як Туреччина, ОАЕ, Казахстан та інші країни Східної Європи та Центральної Азії, різко зросли. У свою чергу, виріс експорт з цих країн до рф.

Як Євросоюз торгував із росією до і після початку повномасштабної війниЯкими були обсяги торгівлі між Європейським Союзом та росією до та після початку повномасштабної війни – на інфографіці.

Європейський Союз планує закликати треті країни, які різко збільшили імпорт передових технологій та інших товарів із ЄС, посилити свій торговельний контроль, аби ці товари не потрапляли до росії в обхід запроваджених проти Москви санкцій.

«Мета запиту на посилений моніторинг – визначити, чи підпадають підсанкційні товари до росії. За словами одного з джерел, запит, який включатиме розширення відстеження і збору інформації про торгові потоки, застосовуватиметься до сотень товарів і технологій, що підпадають під санкції, які можуть бути використані у військових цілях», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, у п’ятницю, 10 березня, уряд Канади оголосив про заборону імпорту російської сталі та алюмінію в межах режиму санкцій за повномасштабне вторгнення рф в Україну.

Раніше писали, що росії вдається обходити санкції Європейського Союзу та «Великої сімки», щоб забезпечити постачання електроніки для війни в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: