Зустріч міністрів оборони ЄС: Резніков озвучив очікування щодо військової допомоги

Читать на русском
На зустрічі глава Міноборони України обговорюватиме з міністрами оборони ЄС системи ППО, а також амуніцію та снаряди для ЗСУ.
фото УП

Україна сподівається на оперативні постачання від європейських партнерів нових засобів ППО та боєприпасів, включаючи 1 млн снарядів калібру 155 мм.

Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков перед початком неформальної зустрічі міністрів оборони країн-членів ЄС у Стокгольмі, передає Укрінформ у середу, 8 березня.

Вступаємо в новий період: Резніков анонсував контрнаступ УкраїниГлава Міноборони Резніков заявив, що Україна вступає у новий період війни і готує контрнаступ.

«Ми обговоримо з нашими друзями та партнерами, з міністрами оборони ЄС наші пріоритети. Пріоритетом номер один є системи протиповітряної оборони, а також боєприпаси, боєприпаси та ще раз боєприпаси. Саме тому я підтримую ініціативу мого друга Ханно Певкура (міністра оборони Естонії – ред.) щодо постачання 1 млн снарядів для артилерійських систем калібру 155 мм», – заявив Резніков.

«У Швеції розпочалося засідання міністрів оборони ЄС. Я щасливий бути тут. Ми поговоримо про зброю, швидкість у прийнятті рішень та солідарність», – написав Резніков у Twitter.

Він також наголосив на важливості продовження поставок в Україну бронетехніки, танків Leopard та інших від «танкової коаліції», які дозволять ЗСУ створити сталевий кулак для контрнаступу.

При цьому глава Міноборони наголосив, що у воєнний час саме швидкість відіграє вирішальну роль.

Нагадаємо, у ЗСУ розповіли, коли очікується прибуття перших ЗРК Patriot до України.

Раніше Резніков озвучив свій прогноз щодо термінів закінчення війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: