Макрон закликав союзників активізувати допомогу Україні

Читать на русском
Президент Франції наголосив, що мир в Україні не настане, доки росія не буде переможена на полі бою.

Західні партнери мають збільшити військову допомогу Україні, щоб ЗСУ змогли провести контрнаступ і якнайшвидше звільнити територію країни від російської армії.

Таку думку висловив президент Франції Еммануель Макрон під час виступу на Мюнхенській безпековій конференції, передає The Guardian.

Формула миру: які країни підтримали план ЗеленськогоФормулу миру, запропоновану Володимиром Зеленським, підтримали Євросоюз, США та ще понад десять країн. Докладніше – на інфографіці.

«Нам абсолютно необхідно активізувати наші зусилля та допомогти українському народу та його армії розпочати контрнаступ. Тільки це дозволить вести переговори, що визначаються Україною, її владою та її народом, що заслуговують на довіру», — заявив Макрон.

Президент Франції наголосив, що мир в Україні не настане, доки росія не буде переможена.

«Час діалогу ще не настав, бо росія обрала війну. Вона вирішила завдати удару по цивільній інфраструктурі та вчинити військові злочини. Вторгнення росії має провалитися», – зазначив Макрон.

Нагадаємо, Мюнхенська конференція з питань безпеки триває з 17 по 19 лютого. Раніше у МЗС окреслили основні пріоритети України у Мюнхені.

Президент України Володимир Зеленський виступив на конференції. Серед іншого він заявив, що альтернативи українській перемозі у цій війні бути не може.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: