НАБУ викликало на допит ексзаступника міністра екології

Читать на русском
У Національному бюро оприлюднили повістку про виклик колишнього заступника глави Мінекології та природних ресурсів.
Дмитро Мормуль

Національне антикорупційне бюро викликало на допит колишнього заступника міністра екології та природних ресурсів України Дмитра Мормула, якого підозрюють у заволодінні понад 32 млн грн при закупівлі послуг із дистанційного зондування Землі.

Відповідна повістка оприлюднена на сайті НАБУ, повідомляє «Слово і діло».

«Повістка про виклик Мормуля Дмитра Дмитровича, Вам необхідно прибути 20, 27 та 31 березня 2023 року о 10:00 до Національного антикорупційного бюро України за адресою: м. Київ, вул. Василя Сурикова, 3, для допиту як підозрюваному та вручення процесуальних документів у кримінальному провадженні № 42014000000000181 від 27.03.2014», – йдеться у повідомленні.

Раніше НАБУ оголосило в розшук Мормула.

Нагадаємо, 2 лютого НАБУ заочно повідомило про підозру ексзаступнику міністра екології. Слідство встановило, що у 2011 році Мінприроди оголосило переможцем у тендері на розробку та впровадження програмного забезпечення для проведення моніторингу навколишнього природного середовища заздалегідь визначену австрійську компанію. Відомство уклало з нею договір на суму 41,15 млн грн.

Однак, переможець не був здатний і взагалі не планував надавати ці послуги. Натомість за допомогою радників тодішнього міністра екології та природних ресурсів залучили низку підрядників, які й стали реальними виконавцями тендеру. За це вони одержали лише близько 20% від суми тендеру. Решту отриманих від міністерства коштів 32,048 млн грн упродовж 2012 року учасники схеми вивели. Гроші перевели на рахунки інших компаній-нерезидентів на підставі фіктивних документів про нібито розроблене програмне забезпечення, яке насправді не розроблялося та не постачалося, а його функціонал виконувався частиною програмного забезпечення, яке було поставлене реальним виконавцями проєкт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: