6 млн доларів зі справи Злочевського перерахували на потреби армії

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання НАБУ і САП про зняття арешту з грошей, за які хотіли підкупити їхніх керівників.

Вищий антикорупційний суд зняв арешт з 6 млн доларів, за які хотіли підкупити керівників НАБУ і САП нібито в інтересах колишнього міністра екології Миколи Злочевського. Гроші перерахували на потреби Сил спеціальних операцій Збройних сил України.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

«За клопотанням детективів і прокурорів, 19 квітня ВАКС дозволив зняти арешт з майже 6 млн доларів, за які хотіли підкупити керівників НАБУ та САП. Гроші вже передали на підтримку Сил спеціальних операцій ЗСУ. Йдеться про 5,95 млн дол. – за курсом НБУ це понад 170 млн грн, які допоможуть у зміцненні обороноздатності нашої держави», – інформує відомство.

Як стверджують у НАБУ, їхні працівники здійснюють роботу з викриття диверсантів: проводять оперативно-розшукові заходи, забезпечують безпеку населення тощо.

Нагадаємо, НАБУ і САП заочно повідомили Злочевському про підозру в організації надання $5 млн неправомірної вигоди їхнім керівникам за закриття справи про заволодіння рефінансуванням Національного банку Реал банком, де підозрюваним є й ексміністр екології. Пізніше його оголосили в розшук. Після цього Злочевського заочно взяли під варту.

До цього НАБУ затримало трьох осіб за підозрою в дачі хабаря Холодницькому і директору Бюро Артему Ситнику в розмірі 5 млн доларів. За версією слідства, Андрій Кіча, Олена Мазурова та Микола Ільяшенко намагалися підкупити керівників антикорупційних органів, щоб вони закрили кримінальне провадження, в якому повідомлено про підозру Злочевському. Йдеться про справу заволодіння коштами стабілізаційного кредиту Нацбанку України, виданого підконтрольному Сергію Курченку Реал банку, і легалізації цих коштів. Наразі справа щодо трьох фігурантів розглядається в антикорупційному суді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: