$5 млн хабаря від Злочевського: ВАКС затвердив угоду з обвинуваченою

Читать на русском
Антикорупційний суд на підготовчому засіданні затвердив угоду зі слідством, яку уклала обвинувачена у хабарній справі.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та колишньою керівницею організаційно-розпорядчого департаменту Державної фіскальної служби Оленою Мазуровою у межах справи про 5 млн доларів хабаря від колишнього міністра екології Миколи Злочевського.

Про це журналісту «Слово і діло» розповіли у САП.

За словами співрозмовника, цією угодою ВАКС затвердив покарання Мазуровій у вигляді 5 років позбавлення волі умовно з випробуванням в 2 роки.

Пізніше затвердження угоди з обвинуваченою підтвердила прес-служба ВАКС. «17 червня колегія суддів ВАКС затвердила угоду, укладену між прокурором САП та колишньою начальницею департаменту ДФС та визнала її винуватою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 369 КК України. На підставі угоди суд призначив ексчиновниці покарання у виді 5 років позбавлення волі без конфіскації майна. Відповідно до ч. 2, 3 ст. 75 КК України суд звільнив обвинувачену від відбування покарання у виді 5 років позбавлення волі з випробуванням та визначив іспитовий строк тривалістю 2 роки», – інформує суд.

Як відомо, антикорупційний суд виділив в окреме провадження матеріали стосовно експосадовиці ДФС, яка пішла на угоду зі слідством у справі про 5 млн доларів хабара від Злочевського керівництву НАБУ і САП.

Нагадаємо, НАБУ і САП заочно повідомили Злочевському про підозру в організації надання $5 млн неправомірної вигоди їхнім керівникам за закриття справи про заволодіння рефінансуванням Національного банку Реал банком, де підозрюваним є й ексміністр екології. Пізніше його оголосили в розшук. Після цього Злочевського заочно взяли під варту.

До цього НАБУ затримало трьох осіб за підозрою в дачі хабаря Холодницькому і директору Бюро Артему Ситнику в розмірі 5 млн доларів. За версією слідства, Андрій Кіча, Олена Мазурова та Микола Ільяшенко намагалися підкупити керівників антикорупційних органів, щоб вони закрили кримінальне провадження, в якому повідомлено про підозру Злочевському. Йдеться про справу заволодіння коштами стабілізаційного кредиту Нацбанку України, виданого підконтрольному Сергію Курченку Реал банку, і легалізації цих коштів. Наразі справа щодо трьох фігурантів розглядається в антикорупційному суді.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: