Стало відомо, скільки жителів Запорізької області забрали в полон росіяни

Читать на русском
У полоні російських загарбників із тимчасово окупованої Запорізької області перебуває понад 500 осіб.

У полоні російських загарбників із тимчасово окупованої Запорізької області перебуває понад 500 осіб. Із них близько 50 працівників органів місцевої влади.

Про це повідомив мер Мелітополя Іван Федоров під час брифінгу у вівторок, 14 березня.

Представники Червоного Хреста відвідали місця утримання полонених у Донецьку та ГорлівціПредставникам Міжнародного комітету Червоного Хреста протягом останнього місяця вдалося відвідати місця утримання військовополонених у тимчасово окупованих Донецьку та Горлівці.

«Сьогодні у полоні із тимчасово окупованої Запорізької області перебуває понад 500 осіб», – сказав він.

Мер Мелітополя зазначив, що назвати точно, скільки серед них службовців органів місцевого самоврядування чи представників влади він поки не може, дані треба уточнювати.

«Але думаю, що це точно не більше 50 осіб, які зараз перебувають у (полоні – ред.) з органів місцевого самоврядування», – зазначив Федоров.

Крім того, мер повідомив, що сьогодні ворог масово перевозить полонених із одного місця на інше.

«Якщо раніше ми бачили тенденцію, коли величезна кількість полонених знаходилася безпосередньо поблизу Василівки, то сьогодні їх масово перевозять у тимчасово окупований Мелітополь і до Криму», – розповів Федоров.

Він додав, що реєстр полонених поповнюється щодня.

Нагадаємо, 7 березня Україна провела новий обмін полоненими: додому повернули захисників «Азовсталі», Бахмута та Соледара.

У Мін'юсті розповіли, скільки витрачається на утримання одного полоненого росіянина.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: