У Києві демонтують непотрібні блокпости

Читать на русском
У Києві для комфорту громадян приберуть деякі блокпости. Частину загороджень удосконалять, інші - будуть переведені у сплячий режим.
Фото: УНІАН

В Києві удосконалять систему інженерних загороджень - блокпостів, щоб зробити життя киян більш комфортним.

Як повідомили у КМВА, частину блокпостів приберуть, а деякі із загороджень переведуть у «сплячий режим».

«За рік повномасштабної війни пряма загроза бойових дій в Києві була зведена до мінімальної. Тому, після детального аналізу існуючої системи інженерних загороджень та після розрахунку усіх потенційних загроз та небезпек, Київська міська військова адміністрація разом із командуванням Угруповання сил і засобів оборони Києва опрацювали спільне рішення щодо удосконалення системи інженерних загороджень у столиці», – заявив начальник КМВА Сергій Попко.

«Війна ще не закінчилася»: у КМВА відреагували на петицію про скорочення комендантської годиниНачальник КМВА Сергій Попко дав зрозуміти, що влада поки не планує змінювати графік комендантської години.

За його словами, деякі блокпости та інженерні загородження продовжать функціонувати. Частина перейде у так званий «сплячий» режим, і інші загородження перестануть існувати - їх повністю демонтують.

«Інженерні споруди, які й надалі повинні виконувати свою безпекову функцію для столиці – залишатимуться. Але їхні складові будуть вдосконалені – непридатні бетонні блоки, мішки з піском, протитанкові їжаки замінять на нові; укріплять бліндажі, приведуть до ладу окопи», – повідомив Сергій Попко.

Ті блокпости, що будуть переведені у «сплячий» режим, приберуть з проїжджої частини, але бетонні блоки, мішки з піском, протитанкові їжаки тощо залишать у визначених місцях. Це буде зроблено для того, щоб у разі небезпеки оперативно повернути систему загороджень у бойовий режим.

Решту інженерних загороджень, в яких немає потреби, демонтують: так блокпости приберуть з проїжджої частини; вивезуть бетонні блоки, мішки з піском та протитанкові їжаки; будуть засипані окопи, демонтовані бліндажі.

Начальник КМВА додав, що впровадження такого рішення «зробить Київ більш комфортним для мешканців».

«Таким чином, ми розвантажимо дороги столиці, що дозволить киянам більш вільно пересуватися містом», – заявив він.

Нагадаємо, що українські військові на навчаннях відпрацювали заходи щодо оборони Києва. Також раніше повідомлялося, як ЗСУ захищатимуть Київ у разі нового наступу росіян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: