«Війна ще не закінчилася»: у КМВА відреагували на петицію про скорочення комендантської години

Читать на русском
Начальник КМВА Сергій Попко дав зрозуміти, що влада поки не планує змінювати графік комендантської години.
Facebook / Сергій Попко

Голова Київської міської військової адміністрації Сергій Попко відреагував на прохання мешканців столиці скоротити комендантську годину.

Свою позицію він озвучив 8 березня у коментарі порталу Громадське.

Петиції до Зеленського: які питання найбільше турбують українців під час війниЗ початку війни 81 петиція на сайті президента набрала потрібні для розгляду голоси. Найбільше українців хвилюють теми нагородження захисників, обороноздатності та міждержавних відносин.

Попко дав зрозуміти, що влада поки не має наміру змінювати термін дії комендантської години. Однак у разі ухвалення такого рішення КМВА одразу повідомить про це мешканців Києва.

«Прошу всіх поставитися з розумінням. Війна ще закінчилася. Загрози для столиці та її мешканців, як і раніше, існують.

Якщо для захисту та спокою людей нам потрібно буде дотримуватися певної комендантської години – ми це робитимемо. Для вашого ж блага», - зазначив начальник КМВА.

Нагадаємо, напередодні петиція із закликом скоротити комендантську годину у столиці набрала необхідні для розгляду 6 тисяч голосів. Офіційна відповідь на запит громадян має дати протягом десяти робочих днів з дня оприлюднення інформації про початок її розгляду.

На даний момент комендантська година у Києві триває щодня з 23:00 до 5:00. При цьому в багатьох інших регіонах України влада вже послабила комендантську годину. Наприклад, в Одесі з 1 березня вона діє з 0, а не з 23:00 до 05:00.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: