Україна отримає від партнерів майже 300 млн доларів на медицину

Читать на русском
Фінансування буде розраховане на кілька років та спрямоване, серед іншого, на реалізацію програм сталої протидії епідемії ВІЛ та туберкульозу.

Влада США та Глобальний фонд виділять пакет фінансової допомоги для медичної системи України.

Про це 13 березня розповіли у пресслужбі Кабінету міністрів.

Там повідомили, що Україна отримає від американських партнерів 118,5 млн. доларів. Фінансування буде розраховане на два роки: 59,5 млн доларів на 2024-й та ще 59 млн – на 2025-й.

Глобальний фонд, у свою чергу, виділить українському уряду 157 млн. доларів допомоги на 2024-2026 роки.

Кошти, серед іншого, спрямують на реалізацію програм стійкої протидії епідемії ВІЛ та туберкульозу в Україні в умовах війни та у післявоєнний період.

«Повномасштабна військова агресія рф поставила перед Україною та її медичною системою прямі та опосередковані виклики. Крім очевидних жахів війни, нам доводиться мати справу і з такими наслідками, як інфляція, руйнування інфраструктури та енергетичної системи. І ми гідно долаємо ці виклики. Безперечно, за величезної підтримки наших партнерів», – заявив голова МОЗ України Віктор Ляшко.

Нагадаємо, нещодавно Люксембург відправив в Україну пакет гуманітарної допомоги, до якого увійшли броньовані автомобілі швидкої допомоги виробництва британської компанії Venari.

До цього повідомлялося, що Україна отримає 170 млн доларів від Японії. Гроші, серед іншого, підуть на обладнання для гуманітарного розмінування та медичне обладнання.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: