Люксембург відправив в Україну партію гуманітарної допомоги

Читать на русском
Партія складається із 14 автомобілів швидкої допомоги виробництва британської компанії Venari. Вже найближчим часом транспортні засоби будуть відправлені на фронт.
Фото: facebook.com/UkrainianEmbassyBelgium

Люксембург передав Україні новий пакет гуманітарної допомоги. До нього увійшли броньовані автомобілі швидкої допомоги для виробництва британської компанії Venari.

Про це повідомили у Посольстві України у Бельгії та Люксембурзі.

Люксембург передав Україні партію безпілотниківЛюксембург передав ЗСУ безпілотники Primoco One 150, які виготовляли в Чехії. Про це йдеться у заяві Міністерства оборони Люксембургу, яку наводить Army Recognition.

Партія складається з 14 автомобілів такого типу. Вже найближчим часом транспортні засоби будуть відправлені на фронт.

У Посольстві наголосили, що там бронеавтомобілі здійснюватимуть «свою головну місію – рятувати життя воїнів, які захищають нашу державу, а також мирних жителів, які регулярно стають жертвами варварських російських обстрілів».

Акцію було реалізовано в рамках ініціативи «Ukraine is calling», організованої Громадою українців у Люксембурзі. Сумарно планується зібрати 10 млн євро для закупівлі понад 100 автомобілів екстреної допомоги.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна отримає 170 млн доларів від Японії. Гроші, серед іншого, підуть на обладнання для гуманітарного розмінування та медичне обладнання.

Саудівська Аравія також підтримує Україну у гуманітарному секторі. Нещодавно королівство направило 3 літаки з гумдопомогою для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: