Стало відомо, скільки США планують виділити на підтримку України у 2024 році

Читать на русском
Президент США Джозеф Байден оприлюднив свій офіційний бюджетний запит на наступний фінансовий рік.

Президент США Джозеф Байден оприлюднив свій офіційний бюджетний запит на наступний фінансовий рік.

Допомога Україні також було відображено у цьому документі, повідомляє The New York Times.

Як США нарощували військову підтримку України з початку великої війниЯкий обсяг військової допомоги США виділили Україні у 2022-2023 роках – на інфографіці Слово і діло.

Зазначається, що американський лідер пропонує наступного року виділити Україні 6 мільярдів доларів. При цьому в запиті не вказано, про допомогу якого роду йдеться, – фінансову чи військову.

Крім того, Байден пропонує спрямувати 753 мільйони доларів на протидію «зловмисному впливу росії» та пов'язані з цим потреби, такі як кібербезпека та підтримка громадянського суспільства в Україні.

Також в інформаційному бюлетені зазначено, що частина коштів з фонду захисту людей, які постраждали від конфліктів та стихійного лиха, піде на програму надання українським біженцям можливості отримати громадянство США.

Щоб усі ініціативи адміністрації Байдена набули чинності, документ має затвердити Конгрес.

Нагадаємо, США 3 березня оголосили про новий пакет підтримки України у сфері оборони на суму до 400 мільйонів доларів. Він включає додаткові боєприпаси для РСЗВ HIMARS та артилерійських гаубиць, бронекомплекти для БМП Bradley, техніку для наведення понтонних переправ, а також кошти на навчання та підтримку української армії.

А за кілька днів до цього, 27 лютого, Україна отримала перший транш із пакету фінансової допомоги від США на 2023 рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: