Зеленський у зверненні розповів, куди саме спрямують додаткові оборонні пів трильйона гривень

Читать на русском
Їх спрямують на фінансове забезпечення військових, підтримку сектору оборони держави та на оборонне обладнання, в тому числі дрони.
Офіс президента

Уряд схвалив і пропонує Верховній Раді затвердити зміни до держбюджету додатково понад пів трильйона гривень на оборону - їх спрямують на фінансове забезпечення військових, підтримку сектору оборони держави та на оборонне обладнання, в тому числі дрони.

Про це розповів президент України Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні.

Основне зі звернення українського лідера:

  • Провів важливі координаційні наради. Прем’єр-міністр, Голова Верховної Ради, наші міжнародники, внутрішньополітичний блок Офісу. Погодили порядок дій на найближчі тижні.

  • Обговорили сьогодні також гуманітарне розмінування – те, що життєво важливо, в буквальному сенсі. Станом на зараз понад 170 тисяч квадратних кілометрів нашої території залишаються небезпечними через ворожі міни і снаряди, що не розірвалися. Суттєва частина цієї території – це земля наших аграріїв, земля, що оброблялась.

  • І обговорили, як підтримати наших аграріїв. Почалась уже друга посівна за час повномасштабної війни. Минулого року героїчні зусилля наших фермерів, усіх працівників і працівниць аграрної сфери дозволили зберегти українське аграрне виробництво – глобальну роль України як гаранта продовольчої безпеки. І я дякую всім, хто зробив свій внесок у це. Відповідні кроки на підтримку галузі опрацьовує уряд.

  • Окремо обговорили ситуацію в енергетиці – вона нормалізована. Фактично на всій вільній території держави забезпечуємо енергетичні потреби українців – відповідно до можливостей генерації. І продовжуємо вже готуватись до наступного опалювального сезону – це стосується як накопичення ресурсів, так і нового захисту наших енергетичних потужностей.

  • Найближчі тижні плануються доволі активними з точки зору міжнародної комунікації. І для того, щоб посилити нашу оборону, і для того, щоб посилити українські позиції в боротьбі за справедливість, тобто – у боротьбі за покарання російських убивць. Готуємо новини.

  • Працюємо і над тим, щоб додати нових санкцій проти росії. Днями Канада зробила вагомий крок, розширивши санкції на імпорт російського алюмінію і сталі. Я дякую Канаді за це рішення – за цей сигнал міжнародній спільноті.

  • Маємо не лише обмежити здатність держави-терориста обходити існуючі санкції, але й запроваджувати нові – щоб росія не могла адаптуватись до глобального тиску.

  • Як і завжди, сьогодні був на звʼязку з нашими командувачами, з розвідкою. Дуже жорстко на сході – дуже болісно. Треба знищити військову потугу ворога – і ми знищимо. Білогорівка і Марʼїнка, Авдіївка і Бахмут, Вугледар і Камʼянка – та всі інші місця, де зараз вирішується, яким буде наше майбутнє. Де виборюється наше майбутнє, всіх українців.

  • Сьогодні особливо відзначу бійців 92-ї окремої механізованої бригади – за успішні дії в районі Бахмута.

Нагадаємо, що про плани збільшення витрат держбюджету напередодні заявив нардеп Ярослав Железняк. Він назвав це найбільшим збільшенням військових видатків за всю історію України.

Раніше у неділю, 12 березня, президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову із президентом Чехії Петром Павелом.

Також стало відомо, що Сі Цзіньпін після візиту до росії та зустрічі з путіним планує провести онлайн-переговори із Зеленським.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: