Кабмін схвалив збільшення видатків держбюджету на півтрильйона гривень

Читать на русском
Шмигаль зазначив, що додаткові кошти було знайдено завдяки підтримці міжнародних партнерів.
Фото: Кабінет міністрів України

Кабінет міністрів України підтримав законопроєкт, який передбачає збільшення видатків державного бюджету-2023 на 537 мільярдів гривень.

Про це у понеділок, 13 березня, повідомив глава уряду Денис Шмигаль.

Більшість цих коштів – 518 мільярдів гривень – пропонується виділити на сектор безпеки та оборони. Ще 19 млрд грн пропонують направити на поповнення Резервного фонду, який використовується для непередбачуваних та невідкладних заходів.

За словами прем'єра, збільшення витрат на оборону сприятиме припиненню повномасштабної агресії росії. Він зазначив, що додаткові кошти були знайдені «завдяки підтримці міжнародних партнерів».

«У проєкті закону пропонуємо додаткові кошти направити на виплати військовим, закупівлю військової та спеціальної техніки, обладнання тощо. Розраховуємо на підтримку парламенту», – резюмував Шмигаль.

Нагадаємо, про плани збільшення витрат держбюджету напередодні заявив нардеп Ярослав Железняк. Він назвав це найбільшим збільшенням військових видатків за всю історію України.

Раніше повідомлялося, що у Раді пройшов реєстрацію законопроєкт, яким хочуть повернути доплати військовим, скасовані з 1 лютого.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: