Зеленський поговорив із президентом Чехії: що обговорили

Читать на русском
У неділю, 12 березня, президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову із президентом Чехії Петром Павелом.
president.gov.ua

У неділю, 12 березня, президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову із президентом Чехії Петром Павелом.

Про це повідомив глава держави у Twitter.

Президент Володимир Зеленський привітав Петра Павела з офіційним вступом на посаду президента Чехії і поінформував його про ситуацію на фронті та безпекові потреби України.

«Провів розмову з президентом Чехії Петром Павелом. Привітав з офіційним вступом на посаду. Поінформував про ситуацію на фронті, наші безпекові потреби. Говорили про рух України до ЄС», – йдеться в повідомленні.

Український лідер заявив, що він із чеським президентом домовилися й надалі активно взаємодіяти. Зеленський наголосив, що підтримка Чехії важлива для України в боротьбі з агресією росії.

Раніше повідомляли, що обраний президент Чехії Петро Павел вважає, що Україна має вступити в НАТО, щойно закінчиться війна. Він також казав, що не повинно бути жодних обмежень у питанні військової допомоги Україні. Захід повинен надати Україні всі види зброї, крім ядерної.

Додамо, в суботу, 11 березня, у чеській столиці на Вацлавській площі відбувся антиурядовий мітинг, після якого частина протестувальників вирушила до будівлі Національного музею, вимагаючи прибрати український прапор.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: