Зеленський поговорив із президентом Чехії: що обговорили

Читать на русском
У неділю, 12 березня, президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову із президентом Чехії Петром Павелом.
president.gov.ua

У неділю, 12 березня, президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову із президентом Чехії Петром Павелом.

Про це повідомив глава держави у Twitter.

Президент Володимир Зеленський привітав Петра Павела з офіційним вступом на посаду президента Чехії і поінформував його про ситуацію на фронті та безпекові потреби України.

«Провів розмову з президентом Чехії Петром Павелом. Привітав з офіційним вступом на посаду. Поінформував про ситуацію на фронті, наші безпекові потреби. Говорили про рух України до ЄС», – йдеться в повідомленні.

Український лідер заявив, що він із чеським президентом домовилися й надалі активно взаємодіяти. Зеленський наголосив, що підтримка Чехії важлива для України в боротьбі з агресією росії.

Раніше повідомляли, що обраний президент Чехії Петро Павел вважає, що Україна має вступити в НАТО, щойно закінчиться війна. Він також казав, що не повинно бути жодних обмежень у питанні військової допомоги Україні. Захід повинен надати Україні всі види зброї, крім ядерної.

Додамо, в суботу, 11 березня, у чеській столиці на Вацлавській площі відбувся антиурядовий мітинг, після якого частина протестувальників вирушила до будівлі Національного музею, вимагаючи прибрати український прапор.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: