Кулеба розкритикував «Оскар» за відмову надати слово Зеленському

Читать на русском
Глава МЗС звинуватив організаторів церемонії у лицемірстві. Кулеба не може зрозуміти, чому на Оскар претендує фільм про війну, але при цьому команда Оскара не дозволяє виступити президентові країни, що воює.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба відреагував на відмову організаторів 95 кінопремії «Оскар» надати ефірний час для виступу президента України Володимира Зеленського.

Серед іншого, у своєму коментарі для Bild він назвав дії команди організаторів лицемірними.

Анджеліна Джолі, Шон Пенн і Тімоті Снайдер: хто із селебрітіз приїжджав в Україну під час війниЗа час повномасштабної війни в Україні побували Шон Пенн, Анджеліна Джолі, Джесіка Честейн, музиканти U2, Лів Шрайбер, Бен Стіллер, перша леді США Джилл Байден, історик Тімоті Снайдер.

Кулеба не розуміє, як так вийшло, що на Оскар претендує фільм про війну «На Західному фронті без змін», але при цьому організатори церемонії не можуть виділити часу для виступу президента країни, що воює.

«Я думаю, що якщо «На Західному фронті без змін» отримає «Оскар» за найкращий фільм, а президентові Зеленському, який веде свою країну через велику війну в Європі з часів Другої світової війни, не дають можливості виступити на «Оскарі», то кращого прикладу лицемірства топ-менеджерів та продюсерів у кіноіндустрії ви не знайдете», – заявив Кулеба.

Він додав, що слова «смішно» недостатньо, щоб описати це лицемірство.

«Я не сумніваюся в якості фільму. Я просто говорю – люди, якщо ви збираєтеся нагородити фільм про війну і не розумієте, що коли ви п'єте шампанське, одягаєте гарні сукні та діаманти, хтось інший не хоче слухати справжню військову історію, що відбувається тут і зараз, отже, з вами що не так», – підсумував глава МЗС.

Церемонія вручення «Оскарів» відбудеться у ніч із 12 на 13 березня. Варто зазначити, що Американська кіноакадемія відмовила Зеленському у виступі вже вдруге. Минулого року президент також не зміг вимовити промову на Оскарі».

При цьому на багатьох інших культурних заходах Зеленський отримував нагоду виступити. Так, нещодавно президент звернувся до учасників церемонії «Золотий глобус».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: