Зеленський відреагував на обстріли Херсона і Запоріжжя та розповів про санкції проти грального бізнесу

Читать на русском
Президент записав звернення до українців за підсумками чергового дня війни. Серед іншого, Зеленський повідомив, що Україна захищатиметься від дій агресора всюди та всіма цивілізованими засобами.
Фото: Офіс президента України

Президент України Володимир Зеленський прокоментував нові російські удари по містах України. Серед іншого глава держави зазначив, що країна-агресор вже стала синонімом поняття «терор».

Про це Зеленський заявив у своєму вечірньому зверненні від 11 березня.

«Я хотів би підтримати всі ті міста та громади, які щодня зазнають жорстоких терористичних ударів держави-зла. Наша Херсонщина та Херсон, якому окупант мстить за свій програш. Наше Запоріжжя. Наші міста Донбасу та Луганщини, які росія прагне просто спалити. Харківщина та Харків, Нікополь, Марганець, Сумщина, Чернігівщина.

Ракети та артилерія, безпілотники та міномети – держава-зло використовує різну зброю. Але з однією метою. З метою знищити життя та не залишити нічого людського. Росія стала синонімом терору і стане прикладом поразки та справедливого покарання за цей терор», – заявив президент.

Головне із звернення президента:

  • Повідомив про затвердження нового санкційного пакету, до якого увійшли представники грального бізнесу та букмекерських контор. Це понад 280 компаній та 120 осіб, які через схеми з гральним бізнесом працювали проти України, виводили кошти з нашої держави та фінансували різні російські комбінації. Рішення ґрунтовно опрацьовано та закриває схеми на десятки мільярдів. І це не останнє таке рішення.

  • Детально розповів про атаки на Херсон та Запоріжжя. Російські обстріли забрали життя простих людей у Херсоні, які пішли до магазину за продуктами. Троє українців загинули. У Запоріжжі російська ракета вдарила по об'єкту життєзабезпечення міста. У прикордонних районах окупант обстрілював села, щоб залякати людей.

  • Відзначив бійців ОСУВ «Північ» за знищення ракети та «Шахеда» терористів. Подякував воїнам на півдні, які знищують склади, логістику та райони зосередження окупантів. Також подякував воїнам, що воюють на Донбасі та особливо у Бахмуті.

«Слава кожному та кожному, хто зараз у бою за нашу державу! Слава всім, хто допомагає! Світла пам'ять усім, чиї життя забрав російський терор!» – резюмував президент.

Нагадаємо, 11 березня президент розглянув електронну петицію, автор якої пропонує офіційно перейменувати назву «росія» на «Московія» та замінити терміни «російська» на «московська», а «російська федерація» – на «Московська федерація».

Раніше Зеленський відповів на чутки про можливу причетність України до диверсій на Північних потоках.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: