Рф озвучила умову для підписання нової «зернової угоди»

Читать на русском
Поточна угода щодо експорту зерна з українських портів спливає 18 березня. Країна-окупант заявляє про готовність продовжити угоду, але лише на 60 днів.

В рф готові продовжити строк дії Чорноморської зернової ініціативи, але лише на 2 місяці.

Про це повідомив заступник глави МЗС країни-окупанти Сергій Вершинін під час брифінгу у Женеві, його слова передають росЗМІ .

Світове виробництво пшениці: скільки було вирощено та експортовано за два рокиПротягом 2020/2021 маркетингового року у світі було вироблено 774,55 млн тонн пшениці, у 2021/2022 виробництво збільшилося до 779,33 млн тонн. Докладніше – на інфографіці.

«Російська сторона, наголошуючи на пакетному характері запропонованих генсекретарем ООН Антоніу Гутеррішем стамбульських угод, готова в черговий раз продовжити чорноморську ініціативу після закінчення другого терміну 18 березня, але лише на 60 днів», – заявив представник рф.

Вершинін додав, що подальша позиція країни-агресора визначатиметься залежно від дій з «нормалізації сільгоспекспорту, включаючи банківські платежі, транспортну логістику, страховки та постачання аміаку трубопроводом «Тольятті-Одеса».

Поточна угода щодо експорту зерна з українських портів була підписана у листопаді 2022 року та розрахована на 120 днів.

Росія за цей час не раз штучно гальмувала реалізацію угоди, системно затримуючи огляд кораблів, які прямують через Босфор.

Варто зазначити, що нещодавно Україна розпочала другу посівну з моменту повномасштабного вторгнення російської федерації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: