МЗС України вперше в історії проведе відкритий відбір кандидатів у посли

Читать на русском
Особливу увагу міністерство фокусує на країнах Африки. Кулеба уточнив, що за умови рівних професійних показників перевага надаватиметься жінкам.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба оголосив про старт програми пошуку кандидатур на посади послів.

Відповідний пост з'явився у Facebook-акаунті глави МЗС у понеділок, 13 березня.

Скільки часу до виборів залишилося в країнах-партнерах УкраїниВсі країни, які є союзниками та партнерами України – це демократії зі змінюваною владою. Про те, коли в союзних країнах проводитимуться вибори – в інфографіці

«Проблема кадрового голоду зараз добре знайома не лише державним інститутам, а й приватному сектору. МЗС постійно шукає нових сильних кандидатів як усередині дипломатичної служби, так і ззовні. З пошуком кандидатів на посади послів особливо складно», – наголосив міністр.

Кулеба повідомив, що відомство шукає послів до 21 країни Європи, Латинської Америки, Африки, Близького Сходу, Південного Кавказу та Південно-Східної Азії.

За його словами, сторінку з вакансіями вже створено на сайті МЗС. Особливу увагу міністерство фокусує на країнах Африки. Міністр додав, що за умови рівних професійних показників перевага надаватиметься жінкам.

«Просто тому, що дипломатія була багато десятиліть несправедлива щодо кар'єрного зростання жінок», – написав Кулеба.

В цьому ж Facebook-пості він повідомив, що на розгляд президента Володимира Зеленського вже внесено кандидатури послів України в Китаї, Індії та Бразилії. Їхні імена стануть відомими після оприлюднення указів про призначення.

Нагадаємо, напередодні Кулеба розкритикував організаторів кінопремії «Оскар» за відмову надати слово Зеленському.

Раніше міністр заявив, що країнам Заходу не потрібно озиратися на росію та її президента володимира путіна, ухвалюючи рішення про членство України в ЄС та НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: