В ОК «Південь» попереджають про високу загрозу ракетного удару по Україні – причина

Читать на русском
На сході та над акваторією Азовського моря спостерігається підвищена активність ворожої тактичної авіації. У Чорному морі у росії кораблі із загальним залпом до 20 ракет.
Ілюстративне фото

Станом на ранок 13 березня загроза завдання росією ракетного удару по території України є дуже високою.

Про це попередили в оперативному командуванні «Південь».

В ISW назвали мету найбільшої ракетної атаки рф на Україну в 2023 роціРосія завдала найбільшого у 2023 році ракетного удару по Україні виключно з пропагандистською метою – щоб нівелювати критику у бік кремля.

Так, спостерігається підвищена активність ворожої тактичної авіації на східному напрямку та над акваторією Азовського моря. Не виключена активність ворожих розвідувальних безпілотників.

У Чорне море росія вивела спочатку два надводні ракетоносії, споряджені 16 ракетами типу «Калібр». Пізніше ворог продовжив нарощування присутності ракетоносіїв у морі – був додатково виведений підводний човен. Наразі загальний залп становить 20 ракет.

«Загроза завдання ракетного удару дуже висока. Не нехтуйте заходами безпеки, прислухайтеся до сигналів повітряної тривоги», – попередили в ОК.

Нагадаємо, 9 березня росіяни завдали масованого ракетного удару по об'єктах критичної інфраструктури України. Було запущено понад 80 ракет.

Особливістю атаки був запуск одразу шести гіперзвукових ракет «Кинджал». З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, як росія застосовує ці дефіцитні та дорогі ракети проти України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: