Швейцарія утилізує зенітні ракети, які могла б Україна використати для захисту

Читать на русском
Швейцарія утилізує ракети, закуплені у 1980-х роках, які могла використовувати Україна для захисту своєї інфраструктури.
missilery.info

Швейцарія утилізує ракети, закуплені у 1980-х роках, які могла використовувати Україна для захисту своєї інфраструктури.

Про це пише NZZ.

Мова йде про утилізацію 60 зенітно-ракетних комплексів малої дальності Rapier.

«Швейцарія виводить Rapier з експлуатації з кінця 2022 року і тому зайнялася утилізацією цих ракет», – йдеться в повідомленні.

Проте Петер Шнайдер, колишній головний редактор «Allgemeine Schweizerische Militaerzeitschrift» стверджує, що їх могла б використовувати Україна для захисту цивільної інфраструктури.

«Ракети старі, але ще не зовсім застарілі. Вони можуть бути дуже добре використані проти низьколітаючих цілей, таких як безпілотники», – заявив він.

У виданні додають, що утилізація ракет уже викликала бурхливу реакцію серед політиків, які займаються питаннями безпеки.

Нагадаємо, Верхня палата парламенту Швейцарії в понеділок, 6 березня, після кількагодинних дебатів відхилила клопотання дозволити реекспорт зброї, яка передбачала б надання Україні озброєння швейцарського виробництва.

Раніше писали, що Швейцарія заблокувала передачу Україні двох зенітних установок.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: