Рф продовжує зазнавати втрат, поранених росіян розміщують навіть у гінекології – Гештаб

Читать на русском
Сили оборони завдали 8 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки оккупантів, а також вразили одну позицію ЗРК росіян.
Фото: Генштаб ЗСУ

Росіяни не відмовилися від ідеї виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей та продовжують вести спроби настання, незважаючи на втрати.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу, опублікованому 10 березня.

За даними ЗСУ, основні зусилля противника зосереджені на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямах.

Україна – найбільш замінована країна світу: скільки української території забруднено мінамиНавіть якщо війна закінчиться завтра, долати її наслідки доведеться ще дуже довго. Про те, яка частина території України забруднена мінами та наслідки цього – в інфографіці Слово і діло

Протягом минулої доби російські агресори завдали 23 авіаційних та 4 ракетних ударів по цивільних об'єктах Донецької області. Зокрема, від атак окупантів постраждали Костянтинівка та Слов'янськ, є поранені мирні громадяни. Також окупанти здійснили 23 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

Авіація сил оборони, у свою чергу, завдала 5 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки оккупантів, а також 1 удар по позиції ЗРК росіян. Крім того, три райони зосередження особового складу ворога були вражені українськими артилеристами.

На Бахмутському напрямку ворог не припиняє штурмових дій – українська армія відбила численні атаки в районах населених пунктів Іванівське та Бахмут. Ворожі обстріли зазнали, зокрема, Васюківка, Желєзнянське, Бахмут, Іванівське, Богданівка, Григорівка, Біла Гора, Дружба та Залізне Донецької області.

На Лиманському напрямку противник також намагається прорвати оборону українських військ. Артилерійські обстріли зафіксовано, зокрема, біля Гряниківки, Кислівки, Крохмального та Берестового Харківської області; Краснопопівка та Білогорівка в Луганській області, а також Діброва, Спірне, Роздолівка та Ягідне Донецької області.

Як змінювалося ставлення українців до росії та росіянПісля року повномасштабної війни більшість українців холодно ставляться до росіян і вважають рф ворожою державою. Як змінювалося ставлення – на інфографіці.

На Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках противник здійснив безуспішні наступальні дії у напрямках Кам'янки, Авдіївки, Північного, Водяного, Першотравневого, Невельського, Красногорівки, Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області. Російські окупанти здійснили скидання аерозольних гранат нелетальної дії типу К-51 у районі Північного, Водяного та Невельського.

У Генштабі додали, що противник продовжує зазнавати масштабних втрат серед особового складу. Так, у Бердянську Запорізької області, внаслідок вогневої поразки підрозділів ворога, місцеві медичні установи переповнені пораненими російськими окупантами.

«Зокрема, з гінекологічного відділення виписали всіх пацієнток та розмістили 30 поранених росіян. У хірургічному та ЛОР відділеннях розмістили 80 важкопоранених загарбників», – зазначили представники ЗСУ.

Нагадаємо, минулої доби окупанти втратили 870 військових, 7 танків і літак.

Раніше в ISW назвали мету найбільшої ракетної атаки рф на Україну в 2023 році.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: