Ізраїль завдав ракетного удару по аеропорту сирійського Алеппо: що відомо

Читать на русском
Припинення роботи летовища в Алеппо суттєво ускладнить надання гуманітарної допомоги місцевому населенню, яке постраждало від руйнівних землетрусів 6 лютого.
Ілюстративне фото

Унаслідок ізраїльського ракетного удару вночі 8 березня, аеропорт сирійського міста Алеппо був змушений припинити роботу.

Про це пвідомляє видання Сіньхуа, із посиланням на заяву сирійської армії.

Як відомо, це вже четверта атака Ізраїлю по території Сирії за 2023 рік.

«Удар було завдано близько 2:07 ранку за місцевим часом з напрямку сирійського середземноморського узбережжя на заході. У результаті аеропорт було пошкоджено та виведено з ладу», - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що припинення роботи летовища в Алеппо суттєво ускладнить надання гуманітарної допомоги місцевому населенню, яке постраждало від руйнівних землетрусів 6 лютого.

Згідно зі словами директора Організації з питань цивільної авіації Сирії Басема Мансура, з часу землетрусів у аеропорту Алеппо приземлилося 79 літаків, однак надалі летовище не зможе приймати літаки, поки його не буде відремонтовано.

Водночас, сирійська обсерваторія з прав людини, що базується у Великій Британії і має мережу джерел у Сирії, повідомила, що в результаті авіаудару було вбито «сирійського офіцера і дві людини невідомої національності».

Варто зазначити, що число загиблих внаслідок землетрусів у Туреччині та Сирії перевищило 50 тисяч.

Нагадаємо, що Ізраїль в ніч на неділю, 19 лютого, завдав ракетного удару по Дамаску. Внаслідок атаки є загиблі та поранені.

Також пізнього вечора 28 січня стало відомо, що в Ірані сталися потужні вибухи на оборонному заводі в місті Ісфахан у центральній частині країни. Крім того, під ударом невідомих БПЛА опинилися інші військові та промислові об'єкти у мінімум п'яти містах. Влада Ірану звинуватила Ізраїль в атаці безпілотника на збройовий завод.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: