У Сирії з-під завалів врятували немовля – усиновити дитину бажають тисячі людей

Читать на русском
У Сирії під завалами одного з будинків, зруйнованих землетрусом, виявили новонароджену дитину. Вона залишилася сиротою, але є багато охочих її всиновити.
bbc.com

Тисячі людей пропонують усиновити осиротілу дівчинку, яка народилася під уламками будівлі, зруйнованої у Сирії внаслідок потужного землетрусу в понеділок, 6 лютого.

Про це інформує ВВС.

Дівчинка народилася в перші години після землетрусу. Сироту витягли з-під завалів через п'ять годин розбору завалів будинку в місті Джіндейріс на північному заході Сирії.

Уся родина новонародженої – мати, батько, брати і сестри загинули.

Повідомляється, що коли дитину врятували, вона все ще була пов’язана з матір’ю пуповиною. Дівчинка наразі перебуває в лікарні, зараз вона в стабільному стані.

Відео порятунку малечі стало вірусним у мережі. На кадрах видно, як чоловік біжить з-під уламків будівлі, тримаючи в руках вкриту пилом дитину.

Baby born in earthquake rubble in SyriaABC News

«Її привезли в понеділок у дуже поганому стані, у неї були забої, синці, вона була холодною і ледь дихала», – розповідає педіатр Хані Маруф, що доглядає за немовлям.

Дівчинка отримала ім’я Айя – у перекладі з арабської «диво».

Керівник лікарні Халід Аттіа, де перебуває Айя, каже, що отримав десятки дзвінків від людей з усього світу, які хотіли усиновити дитину.

Доктор Аттіа, який має доньку всього на чотири місяці старшу за Айю, сказав: «Я не дозволю нікому усиновити її зараз. Доки не знайдуться її родичі, я ставлюсь до неї як до своєї рідної».

Поки що дружина доктора годує її грудьми разом із власною донькою.

Нагадаємо, жертвами землетрусу у Туреччині та Сирії стали вже понад 20 тисяч людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: