Землетрус у Туреччині та Сирії: кількість жертв перевищила 45 тисяч осіб

Читать на русском
Кількість загиблих внаслідок потужного землетрусу в Туреччині й Сирії зросла до понад 45 тисяч – у той час, як пошуково-рятувальні роботи тривають.

Число загиблих внаслідок руйнівного землетрусу магнітудою 7,8, який стався 6 лютого, становить більше ніж 45 тисяч людей.

Про це повідомляє Reuters.

У п'ятницю рятувальники витягли ще трьох людей живими з-під будівель у Туреччині: 14-річного хлопчика і двох чоловіків.

Глава МВС країни Сулейман Сойлу заявив, що пошуково-рятувальні роботи проведено на місці понад 20 тисяч будівель, що обрушилися під час стихійного лиха.

За підрахунками, внаслідок землетрусу загинуло понад 45 000 людей.На даний час кількість загиблих у Туреччині становить 39 672 людини. У сусідній Сирії влада повідомила про понад 5800 загиблих. Число загиблих очікувано зросте, оскільки багато людей досі вважаються зниклими безвісти.

Без даху над головою залишилися мільйони.

По всьому світу мечеті здійснили заочні панахиди за загиблими в Туреччині та Сирії. Заочними вони були через те, що над багатьма жертвами не вдалось провести необхідні похоронні обряди через масштаби катастрофи.

Нагадаємо, у Туреччині рятувальники витягли з-під завалів живу дівчину, яка провела під уламками 258 годин.

Також у МЗС України 14 лютого повідомили, що внаслідок землетрусу у Туреччині загинули п’ятеро українців, зокрема родина із Запоріжжя.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: