Біля Бахмута за добу сталося 12 боїв, ворог зазнав втрат – Череватий

Читать на русском
За добу на Бахмутському напрямку сталося 72 бойові зіткнення, з них – 12 у районі самого Бахмуту.

Минулої доби на Бахмутському напрямку сталося 72 бойові зіткнення, з них - 12 в районі самого Бахмута. У бою було знищено 115 окупантів.

Про це в ефірі телемарафону повідомив спікер Східного угруповання військ Сергій Череватий.

Росія втратила в боях за Бахмут у п'ять разів більше солдатів, ніж ЗСУ – дані НАТОПредставник НАТО повідомив, що в Альянсі вивели таке співвідношення, виходячи із власних розвідувальних даних.

«Стабілізація означає, що ворогові не вдається досягти успіху в наступальних діях, по ньому наноситься вогонь, не вдається просуватися далі та досягати стратегічних перемог. Бахмут і надалі є епіцентром бойових дій, 102 обстріли відбулося різними типами стовбурової артилерії за цю добу та 72 бойові зіткнення по всьому Бахмутському напрямку. Тільки в районі Бахмута було 35 обстрілів і 12 бойових зіткнень. 115 окупантів знищено і 197 отримали поранення різного ступеня», – розповів Череватий.

За його словами, головною штурмовою силою рф, як і раніше, залишається угруповання «Вагнер». Але через втрати у сотні особового складу найманці посилені підрозділами повітряно-десантних та механізованих військ, артилерією та авіацією.

Нагадаємо, в ISW вважають, що у битві за Бахмут ПВК «Вагнер» може втратити всі свої елітні загони.

Президент України Володимир Зеленський пояснив, чому ЗСУ продовжують обороняти Бахмут, незважаючи на постійний штурм.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: