Бої за Бахмут зараз на піку напруги – Сирський

Читать на русском
Російські окупанти кинули під Бахмут Донецької області додаткові сили у вигляді вагнерівців. Бої йдуть жорстокі, повідомляють у ЗСУ.
Фото: Генштаб ЗСУ

Російські окупанти кинули під Бахмут Донецької області додаткові сили у вигляді вагнерівців. Бої йдуть жорстокі.

Про це заявив командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Сирський. Він у неділю, 5 березня, відвідав частини, що обороняють Бахмут та підступи до міста, повідомляє Military Media Center.

Захопити Бахмут найближчим часом росіяни не зможуть – ISWРосійське просування в Бахмуті було повільним і не дає підстав вважати, що російські війська зможуть оточити Бахмут найближчим часом.

За словами Сирського, бої за Бахмут досягли найвищого рівня напруги.

«Ворог кинув у бій додаткові сили Вагнера. Наші воїни мужньо обороняють позиції на півночі Бахмута, намагаючись не допустити оточення міста», - наголосив він.

Сирський зазначив, що опір на цьому плацдармі триває вже кілька місяців.

«Весь цей час спроби ворога захопити місто розбивалися об стійкість наших воїнів. Наші захисники завдали значних втрат ворогові, знищили велику кількість техніки, змусили кидати в бій кращі штурмові підрозділи Вагнера і зменшили наступальний потенціал противника», - наголосив командувач.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський 6 березня на засіданні Ставки обговорив доцільність оборони Бахмута.

Представник східного угруповання військ Сергій Череватий заявив, що незважаючи на постійні атаки російських військ та найманців, постачання українських сил у місті не порушено.

Раніше в Інституті вивчення війни заявили, що росіяни не зможуть захопити Бахмут найближчим часом.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: