Дуда закликав НАТО надати Україні конкретні гарантії безпеки

Читать на русском
Польща запропонувала НАТО розробити гарантії безпеки України. У Варшаві сподіваються, що такий документ збільшить шанси на повноцінне приєднання країни до Альянсу.
Фото: Офіс президента України

Президент Польщі Анджей Дуда пропонує країнам НАТО розробити та підписати документ, в якому були б прописані конкретні гарантії безпеки для України.

Польський лідер сподівається, що блок залагодить усі нюанси, пов'язані з цим питанням, до саміту НАТО у Вільнюсі, який заплановано на липень.

«Ми справді хотіли б перед зустріччю у Вільнюсі виробити домовленість з нашими союзниками у вигляді надання Україні конкретних гарантій безпеки з боку НАТО», – цитує Дуду видання DoRzeczy.

Польський президент упевнений: підписання такого документа допоможе Україні та збільшить її шанси на повноцінне приєднання до Альянсу.

«Це був би помітний крок у процесі зміцнення безпеки України з точки зору її вступу до НАТО у майбутньому», – додав Дуда.

Нагадаємо, на початку січня Дуда приїжджав до Львова та закликав країни-партнери посилити підтримку України.

Раніше повідомлялося, що Зеленський та Дуда можуть зустрітися з Байденом напередодні річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: