Політика росії є неоколоніальною – президент Польщі

Читать на русском
Світ має знати, хто справді знищує життя українців і що таке імперська політика росії, заявив президент Польщі.

Знищення інфраструктури, спроби підпорядкувати собі суверенну державу, вбивство українців – усе це про неоколоніальну імперську політику росії.

Про це президент Польщі Анджей Дуда заявив під час брифінгу в межах 5-ї Конференції ООН щодо найменш розвинених країн у Катарі, передає «Укрінформ».

Формула миру: які країни підтримали план ЗеленськогоФормулу миру, запропоновану Володимиром Зеленським, підтримали Євросоюз, США та ще понад десять країн. Докладніше – на інфографіці.

Президент Польщі також наголосив, що вплив російської пропаганди на країни Африки є сильним. Тому для країн, які наближені до зони бойових дій в Україні, дуже важливо говорити правду.

Дуда підкреслив, що важливо знати, хто насправді знищує життя українців.

«Це є нічим іншим як свого роду російська неоколоніальна імперська політика. Це імперія, яка переслідує людей, викрадає дітей, вивозить їх з України у глиб росії, яка хоче грабувати Україну, яка прагне підпорядкувати собі вільну, суверенну державу і народ», – підкреслив польський лідер.

Нагадаємо, у своєму вечірньому зверненні президент Зеленський заявив, що світ досить сильний, щоб покарати росію за війну.

Також у ЄС підтримали створення Центру розслідування злочинів росії.

Крім того, Генасамблея ООН підтримала українську «формулу миру», проте знайшлися і її супротивники.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: