Зеленський: Україна – єдина законна спадкоємиця Київської Русі, не частина чужих імперій та не провінція

Читать на русском
Зеленський у зверненні до Дня української державності назвав Україну єдиною законною спадкоємицею Київської Русі та пообіцяв, що країна до останнього боротиметься проти окупантів.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський привітав із Днем Української державності, який у нашій країні відзначається вперше. Зеленський підкреслив, що Україна є самостійною, суверенною та незалежною державою, а не частиною чужої імперії.

Президент зазначив, що через війну сьогодні щодня – це День державності. «Кожен день ми б’ємося, щоб кожен на планеті нарешті зрозумів: ми не колонія, не анклав, не протекторат. Не губернія, еялет чи коронний край, не частина чужих імперій, не «землі у складі», не союзна республіка. Не автономія, не провінція, а вільна, самостійна, суверенна, неподільна й незалежна держава. Вона бере свій початок щонайменше півтори тисячі років тому», – заявив він.

Війна в Україні: Зеленський назвав п'ять складових російської тактикиЗеленський назвав п'ять складових російської тактики в Україні – артилерія, ракетний терор, депортація, економічний шок, пропаганда. За його словами, це не має стати глобальною нормою і світовий порядок має бути відновлений.

Зеленський у зверненні наголосив, що Україна – «єдина законна спадкоємиця Київської Русі, надбань і здобутків наших правителів – Аскольда і Діра, Віщого Олега, князя Ігоря, рівноапостольної княгині Ольги, Святослава Хороброго, Володимира Великого, Ярослава Мудрого, Володимира Мономаха, короля Данила».

Він пообіцяв, що Україна боротиметься, щоб жити, і не здасться, доки не прожене зі свого будинку останнього окупанта і доки не звільнить останній метр української землі.

«Ми не знаємо слова «рабство». Воно є у наших словниках, але не у наших головах. Ми віддамо останню сорочку, віддамо все, що у нас є, за те, що є в нашому серці», – додав Зеленський.

«Те, що для них мішені, для нас – святині. Те, що для них невідомі назви на карті, для нас – місця, знайомі з дитинства. Вони виконують чужі злочинні накази, ми – свій священний обов’язок. Ми б’ємося за різне, тож і фінал цієї битви для кожного буде різним. Для росії – провал «спецоперації». Для України – перемога у війні», – заявив глава держави.

Нагадаємо, «Слово і діло» проаналізувало, які обіцянки протягом п'ятого місяця війни дав Володимир Зеленський.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: