Світ достатньо сильний, щоб покарати росію за війну – звернення Зеленського

Читать на русском
Президент зазначив, що Україна спільно з партнерами працює над тим, щоб покарати всіх причетних до російської агресії.
Фото: Офіс президента України

Україна спільно з партнерами працює над тим, щоб покарати всіх, хто причетний до російської агресії.

Про це президент Володимир Зеленський заявив у своєму вечірньому зверненні 5 березня.

«Світ достатньо сильний, щоб покарати росію за війну. І ми дамо світу достатню сміливість та достатній інструментарій, щоб покарання відбулося. Дякую всім нашим партнерам, які допомагають будувати мережу юридичної взаємодії, щоб відповідні вироки все ж прозвучали й були реалізовані», – зазначив президент.

Зеленський додав, що робота над притягненням росії до відповідальності за скоєні в Україні злочини триває. Україна вже робить практичні кроки у цій сфері.

Основне зі звернення глави держави:

  • Відбулася масштабна конференція «United for Justice» за участю багатьох наших партнерів – правників України, усієї Європи та світу. Крок за кроком ми йдемо до того, щоб забезпечити повну відповідальність держави-терориста за скоєне проти нашої держави, проти наших людей.

  • Енергетика – другий важливий результат цього тижня. Почали підготовку до наступного опалювального сезону, опрацьовуємо всі сценарії та робимо все, щоб підійти до наступної зими підготовленими до будь-якої загрози.

  • Необхідно надати більше можливостей українським громадянам, які можуть генерувати та постачати електрику на своїй приватній території, на своїх приватних об'єктах.

  • Міжнародна підтримка. Оновлено контакти на найвищому рівні з Бразилією. Говорив із новим президентом Швейцарії. А ще – переговори із Нідерландами, Латвією, Естонією, Європарламентом та іншими структурами Євросоюзу. З усіма ними протягом тижня є нові домовленості, новий рух до наших спільних цілей, новий потенціал співпраці.

  • Президент також відзначив подвиги воїнів, що борються на Донбасі. 93-а окрема механізована бригада «Холодний Яр», 77-а окрема аеромобільна бригада, 56-а окрема мотопіхотна бригада, 5-й окремий штурмовий полк. А ще наші нацгвардійці, прикордонники. Третя бригада оперативного призначення Нацгвардії. Донецький, Луганський, Краматорський прикордонні загони та зведені загони «Дозор», «Волинь», «Чернігів».

«Вже готуємо й новий тиждень – будуть нові результати для України. Вистоїмо, виженемо оккупантів, покараємо їх. Україна переможе!» – резюмував Зеленський.

Нагадаємо, наприкінці тижня президент відвідав Львів із робочим візитом. Там він провів низку переговорів із союзниками, зокрема, з президентом Європарламенту.

Раніше президент закликав союзників запровадити глобальні санкції проти атомної галузі країни-агресора.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: