Новообраний лідер Чехії планує відвідати Україну у квітні

Читать на русском
Новообраний президент Чехії Петр Павел має намір відвідати Україну у квітні та планує візити до всіх сусідніх країн. До України він приїде у квітні.
Президент Чехії Петр Павел

Упродовж перших ста днів перебування на посаді президент Чехії Петр Павел має намір відвідати Україну та всі сусідні країни.

Про це повідомляється на сайті Ceske Noviny (він є проєктом державного Чеського інформаційного агентства).

Скільки часу до виборів залишилося в країнах-партнерах УкраїниВсі країни, які є союзниками та партнерами України – це демократії зі змінюваною владою. Про те, коли в союзних країнах проводитимуться вибори – в інфографіці

Посаду глави держави Петр Павел офіційно обійме на інавгурації, що відбудеться 9 березня. Одразу після цього він поїде до Словаччини, згодом – до Польщі, а 21 і 22 березня планує перебувати в Німеччині.

На квітень у нового президента запланована поїздка до Брюсселю та України. У травні Павел має намір відвідати Австрію та Угорщину.

Мета цих поїздок полягає у тому, щоб показати, що на рівні президента повертається до активного підходу у зовнішній політиці, зазначають журналісти.

Нагадаємо, новообраний чеський лідер Петр Павел заявив про бажання відвідати Україну невдовзі після перемоги на виборах. Він зазначив, що хотів би відвідати Київ разом із президентом Словаччини Зузаною Чапутовою.

Раніше повідомлялося, що наступним президентом Чехії стане екс-генерал НАТО, який виграв вибори з великим відривом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: