Наступним президентом Чехії стане ексгенерал НАТО, він виграє вибори з великим відривом

Читать на русском
Голосування у другому турі завершилося 28 січня о 14:00 за празьким часом. Генерал армії у відставці Петр Павел виграє з великим відривом.
фото: ВВС

У Чехії завершилося голосування у другому турі на президентських виборах, триває підрахунок голосів.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Зазначається, що на посаду глави держави претендують генерал у відставці Петро Павел та колишній прем'єр-міністр Чехії Андрей Бабіш. Як повідомляють ЗМІ, за результатами на 50% виборчих округах лідирує Павел.

У другому турі виборів генерал у НАТО Петр Павел відставці набрав понад 57% голосів на більш ніж трьох чвертях підрахованих дільниць, і вже очевидно, що його конкурент, колишній прем’єр-міністр та мільярдер-популіст Андрей Бабіш з руху ANO не зможе його обійти.

Після підрахунку голосів з майже 94% дільниць Павел отримав 57,5%.

За проміжними підсумками, на дільниці прийшли майже 70% виборців, які мають право голосу. Це рекордна явка.

Яке відомо, вже 8 березня Павел змінить Мілоша Земана на посаді глави держави.

Колишній голова військового комітету НАТО Петр Павел переміг у всіх регіонах, крім чотирьох, повідомляє Aktuality. Він лідирував від самого початку підрахунку голосів.Найбільший відсоток Павел набрав у Празі - більше трьох чвертей голосів. Бабіш отримав найбільшу підтримку в Моравсько-Сілезькому та Устецькому воєводствах.

Нагадаємо, що восени Чехія підтвердила, що підтримає членство України в НАТО.

Нещодавно сенат Чехії визнав Голодомор геноцидом українського народу. У відповідь Володимир Зеленський подякував та наголосив, що росія буде покарана за всі злочини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: