У Мінреінтеграції повідомили, скільки тіл полеглих захисників напередодні повернула Україна

Читать на русском
Як зазначають у відомстві, передача тіл з тимчасово захоплених територій України відбулася відповідно до норм Женевської конвенції.
Ілюстративне фотоGetty Image

У п'ятницю, 3 березня, Україна повернула на батьківщину тіла 17 загиблих оборонців. При цьому, за весь час повномасштабної війни з окупованих територій родинам передали тіла 1 426 полеглих українських героїв.

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій у Телеграмі.

«За сприяння Офісу Уповноваженого зі зниклих безвісти при Мінреінтеграції у співпраці із силовими структурами сьогодні вдалося повернути додому тіла 17 загиблих оборонців України», - йдеться у повідомленні.

Обмін полоненими: скільки військових та цивільних вдалося повернути Україні з 24 лютогоЗ початку повномасштабної війни України та рф провели більше 30 обмінів полоненими. Усі обміни – на інфографіці.

Як зазначають у відомстві, передача тіл з тимчасово захоплених територій України відбулася відповідно до норм Женевської конвенції.

Загалом з початку повномасштабного вторгнення рф з окупованих територій вдалося повернути тіла 1426 захисників України їхнім рідним для гідного поховання.

Нагадаємо, 4 лютого Україна провела черговий обмін полоненими з росією. Додому повернулися захисники Маріуполя, херсонські партизани, снайпери з Бахмутського напрямку.

Всього з початку повномасштабної війни, за словами Володимира Зеленського, з полону вдалося повернути понад 1,7 тисячі українців. Водночас, ще близько 3 тисяч захисників залишаються в неволі. Усі обміни з 24 лютого – на інфографіці «Слово і діло».

У середу, 22 лютого, помер командир 1-го батальйону полку «Азов» і захисник «Азовсталі» Олег Мудрак, який пройшов російський полон.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: