САП скерувала до суду справу ексголови Держприкордонслужби Цигикала

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура затвердила і скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього очільника прикордонної служби.
Петро Цигикалфото: glavcom.ua

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього голови Державної прикордонної служби Петра Цигикала та інших, яких обвинувачують у зловживаннях на 10,68 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«3 березня 2023 року за матеріалами досудового розслідування НАБУ прокурор САП скерував до суду обвинувальний акт за обвинуваченням колишнього голови ДПСУ, ексначальника першого окремого відділу капітального будівництва прикордонної служби, а також директора товариства – забудовника у зловживанні владою та службовим становищем. На сьогодні обвинувальний акт скеровано до ВАКС для розгляду по суті», – інформує прокуратура.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру ексголові Держприкордонслужби Цигикалу, експосадовцю ДПСУ і та директору приватної компанії-забудовниці у зловживаннях на 10,68 млн грн. Слідство встановило, що приватна компанія мала збудувати та передати у першому півріччі 2019 року ДПСУ 66 квартир у центрі Львова для подальшого заселення прикордонників та їхніх родин. Натомість ДПСУ отримала 53 квартири у передмісті Львова, загальна вартість яких, за результатами експертизи, на 10,68 млн грн дешевша за нерухомість у Львові.

Попри укладені договори з ДПСУ, компанія-забудовниця продала квартири у Львові, які фактично мали відійти прикордонникам, стороннім покупцям. Тому запропонувала схему «заміни» голові ДПСУ, який пристав на пропозицію. Слідство має докази, що посадовці ДПСУ діяли у змові з директором приватної компанії, від початку усвідомлюючи її невигідний як для Держприкордонслужби, характер. У грудні 2022 року НАБУ і САП завершили розслідування цієї справи.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: