Міністри G20 знову не погодили спільну позицію щодо війни в Україні

Читать на русском
Міністри закордонних справ країн G-20 не змогли дійти згоди щодо опису війни росії проти України.
Getty Images

Міністри закордонних справ G20 на саміті погодили підсумкове комюніке без позиції щодо України. Цьому знову завадили претензії з боку росії та Китаю.

Про це повідомляє Bloomberg.

«Міністри закордонних справ країн G-20 не змогли дійти згоди щодо опису війни росії проти України», - сказав журналістам глава МЗС Індії Субраманіям Джайшанкар.

Генасамблея ООН підтримала українську «формулу миру»: хто виступив протиГенасамблея ООН ухвалила запропоновану Україною резолюцію до роковин вторгнення рф. Резолюція вимагає від росії повного виведення військ з України та припинення бойових дій.

Згідно з його словами, через це на дводенній зустрічі буде видано підсумковий документ замість офіційної спільної заяви.

Зазначимо, що держсекретар США Ентоні Блінкен зустрівся з міністром закордонних справ росії Сергієм Лавровим у кулуарах саміту G20 у Нью-Делі, хоча до цього перший заявляв що не планує цього робити.

Нагадаємо, напередодні через позицію росії та Китаю форум керівників фінансових відомств G20 закінчився без спільної заяви із засудженням війни в Україні. Натомість Індія, яка зараз головує у групі, опублікувала підсумковий документ.

Раніше ми повідомляли, що Індія не має наміру обговорювати нові санкції проти росії під час зустрічі глав центральних банків та міністрів фінансів країн G20.

Також нагадаємо, що у листопаді 2022 року на саміті G20 Зеленський представив мирний план із 10 пунктів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: