Стало відомо, скільки грошей країни G7 виділять Україні цього року

Читать на русском
Кошти мають допомогти Україні забезпечити функціонування уряду, провести ремонт пошкодженої інфраструктури та стабілізувати економіку.

Країни «Великої сімки» (США, Британія, Канада, Франція, Німеччина, Італія та Японія) збільшили розмір фінансової допомоги Україні.

Відповідне рішення глави Мінфінів та Центробанків країн G7 ухвалили під час зустрічі в індійському Бенгалуру, йдеться у прес-релізі організації.

Відомо, що у 2023 році члени клубу G7 виділять Україні 39 млрд доларів, хоча спочатку планувалося направити 32 мільярди.

«Ці зобов'язання дозволять забезпечити функціонування уряду, продовжити надання базових послуг, провести ремонт пошкодженої інфраструктури та стабілізувати економіку», - заявили в G7.

Крім того, країни «Великої сімки» очікують, що Україна зможе домовитися з МВФ про старт нової програми на суму понад 15 млрд доларів.

Нагадаємо, місія МВФ почала працювати в Україні 13 лютого. У Кабміні заявили, що нова програма, якщо її затвердять, складатиметься із двох пакетів допомоги.

Раніше у Мінфіні повідомили, скільки років Україна погашатиме кредити ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: