Міністри закордонних справ країн G-20 зустрінуться на засіданні в Індії: відомо, коли саме

Читать на русском
Війна в Україні стане головним пунктом порядку денного. Крім цього, будуть підніматися питання змін клімату та зросту заборгованості третіх країн.
Getty Images

Міністри закордонних справ країн «Групи двадцяти» зустрінуться 1-2 березня у Нью-Делі. Війна в Україні стане однією з головних тем.

Про це повідомляє «Голос Америки».

Зазначається, що у заході візьмуть участь голови дипломатії росії, США, Великої Британії та Китаю, а також представники 40 країн та міжнародних організацій. У рамках зустрічі також планується кулуарна зустріч міністрів закордонних справ «четвірки» - США, Індії, Австралії та Японії.

Білий дім назвав головну тему та мету майбутньої зустрічі Байдена та ШольцаАдміністрація Білого дому підтвердила, що головною темою зустрічі німецького канцлера й президента США в Вашингтоні цього тижня стане підтримка України та реагування на загрози з боку рф.

Згідно зі словами індійського чиновника Нарендри Моді, війна в Україні стане головним пунктом порядку денного. Крім цього, будуть підніматися питання змін клімату та зросту заборгованості третіх країн.

«Нью-Делі має намір продовжувати грати голос глобального Півдня та піднімати питання, що стосуються регіону», - додав він.

Експерт з дипломатії Аніл Вадхва вважає, малоймовірним є те, що міністри закордонних справ G20 зможуть домовитись про загальні формулювання, які пропонують шляхи та механізми врегулювання ситуації в Україні.

«Причин багато, але найважливіша проблема полягає в тому, що ситуація в Україні стала надзвичайно нестабільною», - зазначив він.

У засіданні в Нью-Делі візьмуть участь Лавров, державний секретар США Ентоні Блінкен, міністр закордонних справ Великобританії Джеймс Кліверлі та голова дипломатичного департаменту Китаю Цінь Ган. Загалом до заходу долучаться представники 40 країн (серед них будуть ті, що не входять до G20) та міжнародних організацій.

Нагадаємо, що зустріч відбудеться через кілька днів після засідання керівників фінансових відомств G20, де через позицію росії та Китаю форум закінчився без спільної заяви із засудженням війни в Україні. Натомість Індія, яка зараз головує у групі, опублікувала підсумковий документ.

Раніше ми повідомляли, що Індія не має наміру обговорювати нові санкції проти росії під час зустрічі глав центральних банків та міністрів фінансів країн G20.

Також нагадаємо, що 24 лютого, у річницю вторгнення росії в Україну, ЄС погодив десятий пакет санкцій проти кремля. Вже 25 лютого, його було офіційно прийнято.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: