У Києві колишній співробітник військкомату з сином налагодили схему перетину кордону чоловіками

Читать на русском
У Києві батько та син організували схему з незаконного перетину кордону чоловіками призовного віку. Співробітники ДБР повідомили їм про підозру.

Колишній працівник військового комісаріату разом з сином організували схему підробки документів для виїзду чоловіків за кордон. До незаконної діяльності вони залучили працівників територіальних центрів комплектування, а також лікарів, які фальсифікували медичні документи.

Про це повідомила пресслужба Держбюро розслідувань.

Колишній працівник військкомату з сином, мешканці Києва, продавали довідки військово-лікарської комісії про непридатність до служби стану здоров'я. Вартість документу становила 6-7 тисяч доларів – в залежності від стану здоров’я та наявності попередніх медичних документів.

Учасниками схеми були й працівники територіальних центрів комплектування та соцпідтримки, а також лікарі, які підробляли медичні документи з історіями захворювань та діагнозів.

Організаторів схеми затримали під час передачі 8 тисяч доларів. Раніше правоохоронці задокументували передачу ще 6 тисяч. Ці гроші призначалися для виготовлення двох довідок про недієздатність.

Фігурантам загрожує позбавлення волі терміном до 9 років.

Раніше повідомлялося, що НАБУ викрило схему незаконного перетину кордону: підозрюють трьох прикордонників.

Нагадаємо, на Буковині викрили чиновницю, яка допомагала ухилистам тікати з України.

Також повідомлялося, що на Закарпатті затримали чоловіка, який переправляв ухилістів до Угорщини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: