НАБУ викрило схему незаконного перетину кордону: підозрюють трьох прикордонників

Читать на русском
Національне бюро спільно зі спецслужбою викрили трьох посадовців Держприкордонслужби та двох фізичних осіб у зловживаннях.

Національне антикорупційне бюро спільно зі Службою безпеки України повідомили про підозру трьом посадовцям Державної прикордонної служби та двом цивільним особам в організації схеми незаконного перетину кордону чоловіками.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

«Детективи Національного бюро за оперативного супроводу співробітників військової контррозвідки СБУ викрили трьох посадовців Держприкордонслужби та двох цивільних осіб на організації схеми незаконного перетину кордону військовозобов’язаними чоловіками-громадянами України. 8-10 листопада 2022 року їм повідомили про підозру у вчинені злочину, кваліфікованого за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон)», – інформує відомство.

У НАБУ повідомили, що про підозру повідомили керівнику одного з територіальних відділів Південного регіонального управління Держприкордонслужби; начальнику відділення територіального відділу Південного регіонального управління ДПСУ та начальнику одного з оперативно-розшукових відділів Південного регіонального управління ДПСУ.

Слідство встановило, що впродовж травня-вересня 2022 року прикордонники у змові з представниками правоохоронних органів невизнаного Придністров'я організували злочинну схему незаконного переправлення осіб до країн Європи через територію ПМР.

«Фактично виїзд людей організовували поза пунктами перетину кордону, без відповідних відміток у паспорті. Вартість цієї «послуги» коштувала 5000 доларів. Охочих нею скористатися шукали через Телеграм-канали відповідного спрямування. Комунікацію з «клієнтами» та логістику забезпечували цивільні особи. При цьому оплата послуг здійснювалася за фактом виїзду з України, тобто на території ПМР», – підкреслили в НАБУ.

Під час проведення слідчих дій правоохоронці вилучили засоби зв'язку та інші докази протиправної діяльності учасників схеми. Слідчі дії тривають. Правоохоронні органи встановлюють інших можливих учасників схеми.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру колишньому голові Держприкордонслужби. Також антикорупційні органи завершили розслідування махінацій з житлом ДПСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: