Правоохоронці викрили банду, яка допомагала ухилянтам виїхати до росії

Читать на русском
СБУ викрила злочинне угруповання, яке налагодило схему вивозу чоловіків призовного віку за кордон.
ssu.gov.ua

СБУ викрила злочинне угруповання, яке налагодило схему вивозу чоловіків призовного віку за кордон.

Про це повідомляє пресцентр Служби безпеки України.

Зловмисники пропонували потенційним призовникам виїхати до Південного Кавказу або країн Євросоюзу через територію росії. За таку «послугу» вони брали від 2,5 до 8 тис. дол. з клієнта, залежно від напрямку руху.

«За ці гроші зловмисники обіцяли вивезти до окупованого Криму через Запорізьку область, а далі «керченським мостом» до рф. Для цього налагодили контакт з кадровим співробітником прикордонного підрозділу ФСБ», – розповідають правоохоронці.

Виїзд чоловіків за кордон під час війни: хто має право залишати Україну та кому пропонують дозволитиХто з чоловіків та з якою метою має право виїхати з України під час воєнного стану – на інфографіці.

Ще один «маршрут» для ухилянтів пролягав через прикордонні райони Сумської області. Зловмисники планували використовувати «обхідні» шляхи поза контрольно-пропускними пунктами.

Крім цього, один з каналів нелегальної міграції проходив через західні регіони України. Щоб його реалізувати, зловмисники обіцяли оформити своїх клієнтів як водіїв агропромислових підприємств, які транспортують сільгосппродукцію до ЄС.

Наразі шістьом учасникам злочинного угруповання повідомлено про підозру. Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх винних осіб.

Нагадаємо, Верховна рада продовжила термін дії в Україні воєнного стану та загальної мобілізації на три місяці – до 19 лютого 2023 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: