На Буковині викрили чиновницю, яка допомагала ухилянтам тікати з України

Читать на русском
Чиновницю Чернівецької ОВА викрили у тому, що вона допомагала незаконно переправлятися військовозобов'язаним за кордон України.

Чиновницю Чернівецької ОВА викрили у тому, що вона допомагала незаконно переправлятися військовозобов'язаним за кордон України.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора 1 грудня.

Виїзд чоловіків за кордон під час війни: хто має право залишати Україну та кому пропонують дозволитиХто з чоловіків та з якою метою має право виїхати з України під час воєнного стану – на інфографіці.

Чиновниця Чернівецької ОВА вносила відомості до системи «Шлях» щодо дозволу на виїзд військовозобов'язаним чоловікам призовного віку. За даними слідства, було встановлено більш ніж 50 фактів виїзду чоловіків за межі України на підставі ввезення гуманітарної допомоги.

Їй повідомили про підозру за фактами незаконного переправлення осіб через державний кордон України, а також несанкціонованих дій із інформацією, що обробляється в автоматизованих системах. За що чиновниці загрожує позбавлення волі на строк до п'яти років.

Із метою вилучення необхідних документів та іншої інформації тривають санкціоновані обшуки на території Чернівецької області.

Раніше СБУ викрила канал втечі ухилянтів через Придністров'я.

Нагадаємо, правоохоронці викрили банду, яка допомагала ухилянтам виїхати до росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: