У ДПСУ розповіли, скільки чоловіків намагалися незаконно виїхати з України від початку війни

Читать на русском
З початку повномасштабної війни 3 тисячі 250 чоловіків намагалися незаконно виїхати за кордон, розповіли у ДПСУ.

Українські прикордонники з початку повномасштабної війни затримали 3 тисячі 250 чоловіків, які намагалися незаконно втекти з України, з них під час спроби виїхати за підробленими документами – 900.

Про це на брифінгу повідомив представник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, повідомляє «Укрінформ».

Зеленський прокоментував петицію про скасування заборони на виїзд чоловіків з УкраїниПрезидент підкреслив, що коли звертаються з пропозицією, щоб чоловіки могли впродовж воєнного стану поїхати з країни, то це не зовсім до нього петиція.

«На зеленій ділянці кордону, це поза межами пунктів пропуску, з 24 лютого нами було затримано 3 тисячі 250 таких осіб. Крім того, були спроби виїхати за межі України через пункти пропуску, використовуючи підробні документи. Таких було виявлено 900 осіб», – сказав Демченко.

Нагадаємо, на період дії воєнного стану громадянам України чоловічої статі віком від 18 до 60 років заборонено виїзд за межі країни. Проте є три винятки.

Крім того, Кабмін нещодавно дозволив виїжджати за кордон працівникам підприємств залізничного транспорту, спортсменам, далекобійникам та водіям, які перевозять медичні вантажі та гуманітарну допомогу.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль на початку травня заявив, що всім чоловікам не планують дозволяти виїзд із України під час воєнного стану. Проте, як сказав учора Олексій Арестович, «вирішення питання зрушило з мертвої точки».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: